Hubbau logotyp

Vinngroup AB  

Pressmeddelande 2022-09-14

Vinngroup startar nytt expertbolag med fokus på framtidens techspecialister

Vinngroup fortsätter att utöka sin verksamhet och startar nu bolaget Hubbau inom kompetensförsörjning, onboarding och utveckling av framtidens techspecialister.

”Vi är väldigt stolta över att kunna presentera ett nytt bolag i vår grupp, inte minst då det handlar om att stärka konkurrenskraften i västsvenskt näringsliv”, säger Caroline Krensler, VD på Vinngroup.

Hubbau har en tydlig spets; att möta både studenters och uppdragsgivares efterfrågan kring att hitta rätt matchning, stärka kompetenserna och forma välmående individer.

Bolaget kommer att drivas av Victoria Sahlberg, Christian Karlsson och Oscar Hällström. Alla tre har gedigen erfarenhet inom området.

”Behovet på marknaden, bland företag och offentlig verksamhet, av fler skickliga och välmående ingenjörer är enormt. Vi ser hur företag sätter upp ambitiösa rekryteringsmål för att klara av sin kompetensförsörjning och kommande generationsskifte. För att lyckas krävs något annat än bara traditionell rekrytering”, säger Christian Karlsson, en av de tre grundarna.


Den nya generationens techspecialister har en helt annan syn på livet och karriären. Hubbau erbjuder varje individ en unik möjlighet att fortsätta bygga sin kompetens och erfarenhet. Som kund till Hubbau får företag möjlighet att skräddarsy ett program för de nyutexaminerade studenterna inriktat på verksamhetens utmaningar och behov. Tanken är att de nya medarbetarna ska få en bra start och tydligare utvecklingsplan.

”Att vara en del av Vinngroups nätverk och kreativa mötesplats är unikt för vårt erbjudande och känns helt rätt. Med våra systerbolag inom Vinn kan vi erbjuda både kunskapsnätverk och spetsutbildningar från en stor mängd teknologie doktorer och experter på marknaden. Det kommer att uppstå magi”, förklarar Victoria Sahlberg.

”Initialt kommer Hubbau att ha fokus på Göteborgsmarknaden, men i planen ingår givetvis att expandera på fler orter. Det finns ett skriande behov av ett företag som Hubbau”, avslutar Caroline Krensler.

Vill du veta mer kontakta:
Victoria Sahlberg, grundare Hubbau
Mobil: 0767-73 71 86
E-post: victoria.sahlberg@hubbau.se

Caroline Krensler, VD Vinngroup


Om Hubbau
Hubbau kopplar ihop nästa generations teknikspecialister med företagens behov av nya medarbetare. Hubbau vägleder till rätt arbetsgivare och ger under det första yrkesåret den bästa starten genom gedigen onboarding med fokus på personlig utveckling och välmående. Med den enkla idén att bolag och individer ska få ut det bästa av varandra.

Linkedin
hubbau.se


Om Vinngroup 
Vinn består idag av 15 specialiserade konsultbolag och driver en framgångsrik start-up plattform för framtida entreprenörer. Vinn erbjuder delägande och delaktighet i ett unikt ekosystem med experter, kunder och lärande i en entreprenöriell och kreativ miljö. Genom sin vision ”snabbare och bättre utveckling” vill Vinn tillsammans med bolagens medarbetare och kunder nå framgång i ett långsiktigt perspektiv och skapa en bättre värld. Vi kallar det hållbart entreprenörskap.